Current Affairs Quizs GK Daily 14 October 2019

0
16

Quiz Current Affairs CA GK Daily 14 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 14 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 14 October current affairs quiz and 14 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 14 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. in which city, Ek Bharat Shreshtha Bharat’ Programme was held ?
Ans. New Delhi

Q 2. which scheme, to give honors to good samaritans who take accident victims to hospital has been started by Chief Minister of Delhi State Arvind Kejriwal ?
Ans. Farishte Dilli ke Scheme

Q 3. in which state of India , first Garbage Café has begun ?
Ans. Chhattisgarh

Q 4. Where The National Indigenous Seeds Festival was done ?
Ans. Manipur

Q 5. in which nation, The Inter Parliamentarian Union (IPU) Meeting was organized  ?
Ans. Serbia

Q 6. exercise Vajra Prahar is between which two nations ?
Ans. India and USA

Q 7. which typhoon, faced by Japan ?
Ans. Hagibis

Q 8. to make improvemnts road connectivity in Rajasthan, how much amount of loan agreement was signed between India and ADB (Asian Development Bank)
?

Ans. $190million

Q 9. According to the Brand Finance Nation ranking of 2019 , what is the place of india and who released ranking ?
Ans. 7 Place AND independent brand valuation consultancy Brand Finance

Q 10. during World Youth Chess Championship, the gold in the under-18 open category was earned by whom ?  
Ans. R Praggnanandhaa

Q 11. in which country, The World Women’s Boxing Championship 2019 was organized ?
Ans. Russia

Q 12. Alexei Leonov was a ?
Ans. Cosmonaut

Q 13. Sara Danuis was a  ?
Ans. Writer

Q 14. theme of 2019 year International Day for Disaster Risk Reduction ?
Ans. Reduce disaster damage to critical infrastructure and disruption of basic services

Static GK Question 

Q 1 . Capital of Serbia nation ?
Ans. Belgrade

Q 2 . Where is Head Querter of  Asian Development Bank (ADB)  is situated?
Ans. Philippines

Click to Read 13 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 14 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

14 October CA Quiz  2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here