Current Affairs Quizs GK Daily 12 October 2019

0
18

Quiz Current Affairs GK Daily 12 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. Student visit website, in which SSC and other exams Tests for end maths will also be found, in this page you can read about the current. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 12 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. GK questions on current affairs IBPS, SBI Current Affairs Competitive Exam. in this article , we are giving you best current affairs quiz and current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 12 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. which yojana that will ensure free medicines for pregnant women by centre ?
Ans. SUMAN

Q 2. in which city first plastic to diesel conversion plant in india started ?
Ans. Mathura

Q 3. in which nation, C40 Climate Change Summit was organized ?
Ans. Denmark

Q 4. in which city , India International Cooperatives Trade Fair (IITF) was organized ?
Ans. New Delhi

Q 5. in Which City, SARAS Aajeevika Mela started off ?
Ans. New Delhi

Q 6. in Which City, 38th India Carpet Expo started off ?
Ans. Varanasi

Q 7. in Which state, two-day ISRO World Space Week-2019 exhibition was organized ?
Ans. TamilNadu

Q 8.  in Which city, 9th edition of Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Intersessional Ministerial meeting was organized ?
Ans. Bangkok

Q 9. how much percentage, The GDP growth of India has been reduced by International rating agency Moody ?
Ans. 5.8

Q 10. for the financial year 2020, how much percentage The GDP forecast of Indian Nation was decreased by World Bank ?  
Ans. 6

Q 11. First indian Batsman who has made 40 hundreds as a captain ?
Ans. Virat Kohli

Q 12. Who has made most double hundreds for India ?
Ans. Rohit Sharma

Q 13. who is chosen as new  Chief Operating Officer (COO) of Yes Bank ?
Ans. Anita Pai

Q 14. Kadri Gopalnath was a  ?
Ans. Saxophonist

Q 15. theme of 2019 year International Day of the Girl Child ?
Ans. GirlForce: Unscripted & unstoppable

Static GK Question 

Q 1 . Where is Head Querter of ISRO located ?
Ans. Mumbai

Q 2 . Where is Head Querter of  World Bank is situated?
Ans. Washington DC USA

Click to Read 11 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 12 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

Current Affairs Quiz gk Daily 12 October 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here