Current Affairs Quiz 9 November 2019

0
19

Quiz Current Affairs CA GK Daily 9 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 9 November 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 9 November current affairs quiz and 9 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 9 November

Current affairs daily gk quiz

  1. to boost connectivity between India and Thailand ports, how many MoUs were signed ?
    A)6
    B)2
    C)3
    D)5

     
  2. from which place of nation, India tested 3,500-km range K-4 underwater nuclear missile?
    A)Vizag
    B)Surat
    C)Ahmedabad
    D)Vishaakapatnam

     
  3. Name of city where, The 10th AsianConference of Emergency Medicine was held ?
    A)NewDelhi
    B)Ahmedabad
    C)Mumbai
    D)Chennai

     
  4. Name of Company that builded App Defense Alliance to fight bad apps?
    A)Amazon
    B)Google
    C)Samsung
    D)Apple

     
  5. by which year, for NEFT transactions, RBI said to banks not to charge savings account customers  ?
    A)January 2020
    B)February 2020
    C)March 2020
    D)April 2020


  6. Tell the name of bank that begins ‘mobile ATMs’ to push digitisation in rural areas?
    A)Aryavrat Bank
    B)SBI
    C)Madyanchal Gramin Bank
    D)Karnataka Gramin Bank

     
  7.  for the ease of farmers, Tell the name of  Insurance Company has released a new mobile app called ‘Farmitra’?
    A)SBI Life Insurance
    B)National Insurance Company Limited
    C)IDBI Federal Insurance
    D)Bajaj Allianz General Insurance

     
  8. Name of country that is to host FIH Hockey Men’s World Cup 2023 ?
    A)India
    B)Brazil
    C)Thailand
    D)England

     
  9. in cricket, The first Indian male player to play 100 T20Is?
    A)Virat Kohli
    B)MS Dhoni
    C)Rohit Sharma
    D)Suresh Raina

     
  10. the champion Nicola Adams is related to which sports, who takes retirements?
    A)Boxing
    B)Cricket
    C)Football
    D)Tennis

     
  11. CM Devendra Fadnavis gave resignation from CM post of which state?
    A)Maharashtra
    B)Odisha
    C)Uttar Pradesh
    D)Bihar

  12. The new president of UAE?
    A)Mohammed bin Rashid Al Maktoum
    B)Hamadan Bin Mohammed
    C)Hind bind Malthus Mohammed
    D)Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan

     
  13. How many IndianAuthors novels make it to BBC’s100 ‘Novels Thatshaped OurWorld’ list?
    A)7
    B)3
    C)4
    D)5

     
  14. in South-East Asia, name of person Who did received the ‘Most Influential Cinema Personality’ Award ?
    A)Rani Mukherjee
    B)Disha Patani
    C)Raveena Tandon
    D)Sonali Bendre

     
  15. Who got the 2019 Infosys Prize for Life Sciences award?
    A)Manjula Reddy
    B)Srikant Dixit
    C)Anvisha Saini
    D)Maniharan Goswami

     
  16. The Gemcon Young Literature Award was given to whom?
    A)Abhishek Sarkar
    B)Abhijeet Banerjee
    C)Taraknath Banerjee
    D)Abhimanyu Singh

Static GK important Questions 2020

  1. Currency of Thailand?
    A)Rupee
    B)Rial
    C)Dinar
    D)Baht

     
  2. HQ of Bajaj Allianz Life Insurance?
    A)Kochi
    B)Chennai
    C)Pune
    D)Mumbai

     
  3. HQ of Google Company?
    A)NewYork, USA
    B)Paris , USA
    C)California, USA
    D)London, USA

Answers Lists =>>

  1. C
  2. A
  3. A
  4. B
  5. A
  6. D
  7. D
  8. A
  9. C
  10. A
  11. A
  12. D
  13. D
  14. A
  15. A
  16. A
Click to Read 8 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 9 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

9 November CA Quiz  2019