Current Affairs Quiz 8 November 2019

0
16

Quiz Current Affairs CA GK Daily 8 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 8 November 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 8 November current affairs quiz and 8 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 8 November

Current affairs daily gk quiz

  1. Tell the name of country that decided to host the conference of the “No Money For Terror” in 2020?
    A)India
    B)Pakistan
    C)Russia
    D)Seychelles

  2. for avoidance of double taxation, Cabinet signed protocol for convention between India and which country?
    A)South Sudan
    B)Eritrea
    C)Brazil
    D)Zimbabwe

  3.  on withdrawal of 1.82 cusec of water from India’s Feni River, The Union Cabinet has granted for the MoU between India and which country?
    A)Myanmar
    B)Bhutan
    C)Nepal
    D)Bangladesh

     
  4. How many books were releaseed by Harsimrat Kaur Badal and Ramesh Pokhriyal On the occasion of 550th Birthday Anniversary of Shri GuruNanakDev Ji?
    A)3
    B)4
    C)5
    D)6

     
  5. According to Georgetown University’s Institute for Women, Peace and Security (GIWPS) reports, What is the ranking of India in Women, Peace and Security Indexing ?
    A)133
    B)134
    C)137
    D)140

     
  6. The first Health ATM of India, launched In which city of railway station?
    A)Kanpur
    B)Gorakhpur
    C)Lucknow
    D)Mumbai

     
  7. GRSE hasdeliveredwhich fastpatrol vessel to Indian CoastGuard?
    A)Vela
    B)Annie Besant
    C)Ranjeet
    D)Vikramaditya

     
  8. In which city, The Sixth parliamentary summit of G20 countries was held?
    A)Madrid
    B)Tokyo
    C)Beijing
    D)NewDelhi

     
  9. Name of bank that launched Instant Digital Savings and Instant FD Account?
    A)Ujjivan Small Finance Bank
    B)Paytm Payment Bank
    C)Fincare Payments Bank
    D)India post Payment Bank

     
  10. Tell the Name of Indian airline has signed on contract for a one-way codeshare agreement with QatarAirways to increase connectivity between India and Qatar nations?
    A)Indigo
    B)AirIndia
    C)Spicejet
    D)Jet Airways

     
  11. Name of Company that is planning to acquire BORN Group, a New York-based digital content and production agency, for $95 million?
    A)Infosys
    B)Wipro
    C)TCS
    D)Tech Mahindra

     
  12. Fitch Solutions made increment in India’s fiscal deficit forecast to howmuch percentage of GDP?
    A)3.3%
    B)3.4%
    C)3.6%
    D)3.5%

     
  13. The Name of Indian women cricketer, has scored  fastest 2,000 runs in ODIs game?
    A)Harmanpreet Kaur
    B)Jhulan Goswami
    C)Mithali Raj
    D)Smriti Mandhana

     
  14. Who was the winner of gold medal in women’s category of 10m air pistol event at Asian Shooting Championship 2019?
    A)Manu Bhaker
    B)Apurvi Chandela
    C)Manisha Keer
    D)Akanksha Saini

     
  15. Christopher Dennis was a?
    A)Author
    B)Philanthropist
    C)SocialActivist
    D)Actor

     
  16. Babasaheb Dhabekar was a?
    A)Actor
    B)Sports
    C)Author
    D)Politics

     
  17. The Author Girija Kir died, the author of which language?
    A)Telugu
    B)Marathi
    C)Hindi
    D)Tamil

Static GK important Questions 2020

  1. Currency of Brazil?
    A)Real
    B)Rial
    C)Dinar
    D)Rupee

     
  2. HQ of Ujjivan Small Finance Bank?
    A)Chennai
    B)Bengaluru
    C)Mumbai
    D)NewDelhi

     
  3. HQ of Indigo Airline?
    A)Lucknow
    B)Gurugram
    C)Chennai
    D)NewDelhi

Answers Lists =>>

  1. A
  2. C
  3. D
  4. A
  5. A
  6. C
  7. B
  8. B
  9. A
  10. A
  11. D
  12. C
  13. D
  14. A
  15. D
  16. D
  17. B
Click to Read 7 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 8 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

8 November CA Quiz  2019