Current Affairs Quiz 7 November 2019

0
9

Quiz Current Affairs CA GK Daily 7 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 7 November 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 7 November current affairs quiz and 7 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 7 November

Current affairs daily gk quiz

  1. in which city of india , Agriculture Minister Narendra Singh Tomar has released the fifth edition of Wastelands Atlas2019 ?
    A)Pune
    B)NewDelhi
    C)Mumbai
    D)Kochi

     
  2.  in which city of india, Shripad Naik inaugurated DRDO’s Igniter Complex?
    A)Ahmedabad
    B)Surat
    C)Pune
    D)Mumbai

     
  3. Name of which state government has banned 15-year-old govt cars, old commercial vehicles in state and nearest areas?
    A)Andhra Pradesh
    B)Maharashtra
    C)Bihar
    D)Odisha

     
  4. Where was India’s first-ever multi-venue Mega science exhibition, ‘Vigyan Samagam 2019’ held?
    A)Kolkata
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)Lucknow

     
  5. Tell the name of  Indian Institute tha  has launched Nation’s ‘first indigenously’ designed standing wheelchair- ‘Arise’ for assisting the specially-abled person ?
    A)IIT Kanpur
    B)IIT Delhi
    C)IIT Madras
    D)IISc Bengaluru

     
  6. in which state, The Indian Coast Guard did the exercise named as  RegionallevelSearch and RescueWorkshop and Exercise – 2019 (ReSAREX – 2019) ?
    A)Maharashtra
    B)Karnataka
    C)Goa
    D)TamilNadu

     
  7. Tell the name of country where Mathadhis building for ShreeBudhanilkantha Narayan Temple, inaugurated?
    A)Nepal
    B)Myanmar
    C)Bhutan
    D)Thailand

     
  8. Which Nation launched Sudan’s first satellite “SRSS-1”?
    A)USA
    B)India
    C)Russia
    D)China

     
  9. Bangladesh is doing The exercise Cooperation Afloat Readiness and Training (CARAT)- 2019’ with which country?
    A)Russia
    B)USA
    C)China
    D)India

     
  10. How much Money as  of loan will be provided by Asian Development Bank for Chennai-Kanyakumari Industrial Corridor power links?
    A)$451 million
    B)$234 million
    C)$457 million
    D)$786 million

     
  11. Name of company, Ministry of Skill Development & Entrepreneurship (MSDE) launched the SkillsBuild platform?
    A)Microsoft
    B)Wipro
    C)IBM
    D)TCS

     
  12. for the development of a dedicated e-Auction platform , MSTC Ltd company signed an agreement With which bank?
    A)SBI
    B)UCO Bank
    C)IDBI Bank
    D)Allahabad Bank

     
  13. Winner of 6th F1 World Championship at UnitedStates Grand Prix2019?
    A)MichAel Schumacher
    B)Dominic Thiem
    C)Sebastian Vettel
    D)Lewis Hamilton

     
  14. Name of first Indian as General Vice President (GVP), International Organisation Development Association (IODA)?
    A)Rahul Tamrakar
    B)Varsha Bhatia
    C)Vinaya Shetty
    D)Vinayak Radhakrishnan

     
  15. Chairman of Airports Authority of India (AAI)?
    A)Ranjan Guruswamy
    B)Sa Bobde
    C)Arvind Singh
    D)Shubhankar Swamy

     
  16. at the Singapore International Film Festival (SIFF), Tell the Name of Indian actor will be honoured by LesleyHo Asian Film Talent Award ?
    A)Nawazuddin Siddiqui
    B)Pankaj Tripathi
    C)Rajkumar Rao
    D)Irfan Khan

     

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of Airports Authority of India(AAI)?
    A)NewDelhi
    B)Mumbai
    C)Chennai
    D)Kolkata

     
  2. HQ of Allahabad Bank?
    A)Chennai
    B)Kolkata
    C)Mumbai
    D)Pune

     
  3.  HQ of IBM?
    A)Rome
    B)Paris
    C)NewYork
    D)London

Answers Lists =>>

  1. B
  2. C
  3. C
  4. A
  5. C
  6. C
  7. A
  8. D
  9. B
  10. A
  11. C
  12. D
  13. D
  14. C
  15. C
  16. A
Click to Read 6 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 7 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

7 November CA Quiz  2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here