Current Affairs Quiz 6 November 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 6 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 6 November 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 6 November current affairs quiz and 6 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 6 November

Current affairs daily gk quiz

  1. Finance Minister Nirmala Sitharaman unveiled which new two  IT Initiatives ?
    A)RANJEET and ICEDASH
    B)VELA and ICEDASH
    C)ATITHI and ICEDASH
    D)TITHARTH and ICEDASH

  2. to add new dimensions in skilling and employability of the youth, Tell the Name of government state that has signed agreements with Tata Strive and Tech Mahindra ?
    A)Odisha
    B)TamilNadu
    C)Kerala
    D)Maharashtra

     
  3. Where was The Fifthedition of India InternationalScience Festival(IISF)2019 held?
    A)Mumbai
    B)Kolkata
    C)NewDelhi
    D)Lucknow

     
  4. Where was The third edition of  RCEP summit held ?
    A)Rome
    B)NewDelhi
    C)Bangkok
    D)Kathmandu

     
  5. As per IMF, Tell the name of country which is as fastest growing country in the world next year at 86%?
    A)Guyana
    B)Ukraine
    C)Brazil
    D)Nepal

     
  6. Where is being held The biennial Commonwealth Law Ministers’ Conference ?
    A)Rome
    B)Paris
    C)Kathmandu
    D)Colombo

     
  7. India will jointly produce film on the nation’s founding father BangabandhuSheikh MujiburRahman with which country ?
    A)Bangladesh
    B)Bhutan
    C)SriLanka
    D)Ukraine

     
  8. what is the theme first cohort under the regulatory sandbox, announced by RBI?
    A)Jai Digital
    B)Bharat Abhiyan
    C)Digital India
    D)Retail Payments

     
  9. As per  new data released by CMIE,An unemployment rate in October 2019 has increased to howmuch percent?
    A)8.1%
    B)8.5%
    C)8.9%
    D)8.2%

     
  10. As Per Organisation for Economic Co-operation and Developmen (OECD), in 2020-24, India’s economy will be?
    A)6.6%
    B)6.5%
    C)6.4%
    D)6.3%

     
  11. in which state, The 35th edition of National Junior Athletics Meet is taking place?
    A)Odisha
    B)TamilNadu
    C)Andhra Pradesh
    D)Madhya Pradesh

     
  12. Amy Kenealy took retirement, was  related to whichsports?
    A)Cricket
    B)Football
    C)Tennis
    D)Baseball

     
  13.  New MD(Manageing Director) and CEO of IndusInd Bank?
    A)VR Balachandran
    B)Ramesh Sobti
    C)Suman Kathpalia
    D)MK Sinha

     
  14. New chairman of the Land Ports Authority of India (LPAI)?
    A)Aditya Mishra
    B)Saket Singh
    C)Arvind Chaturvedi
    D)S Subramaniam

     
  15. author of The Far Field?
    A)Akanksha Chaturvedi
    B)Simran Kaur
    C)Madhuri Vijay
    D)RK Singh

     
  16. N.V. Balasubramanian was a?
    A)Author
    B)Actor
    C)Film Director
    D)Judge

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of Tech Mahindra Company?
    A)Chennai
    B)Pune
    C)Mumbai
    D)Lucknow

     
  2. Capital of Guyana?
    A)Bangkok
    B)Wrighttown
    C)Georgetown
    D)Bridgetown

Answers Lists =>>

  1. C
  2. A
  3. B
  4. C
  5. A
  6. D
  7. A
  8. D
  9. B
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. A
  15. C
  16. D
Click to Read 5 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 6 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

6 November CA Quiz  2019
Yashhuuhttps://www.prepareexams.com
I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps etc.....

More from author

Related posts

Advertisment

Latest posts

Daily Current Affairs Quiz 30 May 2020

Daily Current Affairs Quiz 30 May 2020 Read Daily Current Affairs 30 May 2020 Hindi

‘Rozgar Setu’ scheme for skilled workers

Rozgar Setu scheme for skilled workers The Chief Minister of Madhya Pradesh Shri Shivraj Singh Chouhan is going to...

Mukhyamantri Swarozgar Yojana

Mukhyamantri Swarozgar Yojana Uttarakhand chief minister, Trivendra Singh Rawat starts off the “Mukhyamantri Swarozgar Yojana” for returnee migrants.  it...

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Hindi

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Hindi Get Current Affairs 30 May 2020 PDF

Today Top Current Affairs 30 May 2020

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Get Current Affairs 30 May 2020 PDF

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!