Daily Current Affairs Quizs

Current Affairs Quiz 31 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 31 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 31 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 31 October current affairs quiz and 31 October current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 31 October

Current affairs daily gk quiz

  1. On which 125th birth anniversary a special commemorative coin was released by Indian Finance Minister Nirmala Sitharaman ?
    A)Paramahansa Yogananda
    B)Sardar Patel
    C)Yogiraj Hansmukh
    D)Arun Jaitley

     
  2. India will take model of human milk bank of which nation?
    A)Zimbabwe
    B)Ukraine
    C)Brazil
    D)Russia

     
  3. Tell the name of Indian state that has made first to make law on contract farming?
    A)TamilNadu
    B)Kerala
    C)Maharashtra
    D)Assam

     
  4. A new deep sea fish was discovered by researchers they are related to which state?
    A)Karnataka
    B)TamilNadu
    C)Odisha
    D)Kerala

     
  5. Country that has issued a new coin on the occasion of the 550th anniversary of Baba Guru Nanak?
    A)India
    B)Pakistan
    C)Nepal
    D)Bhutan

     
  6. as per report of KPMG, Apple, Amazon and others company has topped in list of most disruptive firms?
    A)Google
    B)Alibaba
    C)Microsoft
    D)Paytm

     
  7. Winner of the Indian GolfUnion Junior NationalChampionship 2019?
    A)Aryan Singh
    B)TanmayParihar
    C)Sonmay Bhatt
    D)Arjun Bhati

     
  8. New Deputy National Security Advisor (NSA)?
    A)Dattatray Padsalgikar
    B)PS Singh
    C)Bandaru Dottarya
    D)Ajit Doval

     
  9. Who has been got AdditionalCharge of the Department of Expenditure?
    A)Ankur Bhatia
    B)MMurmu
    C)Atanu Chakraborty
    D)Arvind Dutta

     
  10. new director-general (DG) of the International-Atomic-Energy-Agency (IAEA), a United Nations (UN ) nuclear watchdog?
    A)Rafael Grossi
    B)Kyth Gener
    C)Christians Ligarde
    D)Theresa May

     
  11. Saad Hariri is related to which country?
    A)Ukraine
    B)Afghanistan
    C)Lebanon
    D)Norway

     
  12. Name of Institute that has earned the 17th rank globally in the Rankings  of Financial Times Masters in Management 2019.?
    A)IIM Kozhikode
    B)IIM Bengaluru
    C)IIM Lucknow
    D)IIM Calcutta

     
  13. name of award for All Time World Pioneers?
    A)Mahatma Gandhi Prize
    B)Gandhi Mandela Foundation
    C)Gandhi Peace Prize
    D)Nelson Mandela Prize

     
  14. Mano was a ?
    A)Social Activist
    B)Journalists
    C)Sports
    D)Actor

     
  15. Lokayukta NVenkatachala was the Ex-Lokayukta ofwhichstate?
    A)TamilNadu
    B)Maharashtra
    C)Karnataka
    D)Kerala

     
  16. Recently, Digvijay Singh passedaway. He was associated with which field?
    A)Sports
    B)Social Activist
    C)Politics
    D)Actor

     
  17. Tell tha name of first female UN Refugee Chief has passed away?
    A)Tori Wilson
    B)Sadoko Ogata
    C)Aziz Banergutto
    D)Sadana Butto

STATIC GK Questions 

  1. currency of Brazil?
    A)Rial
    B)Yen
    C)Real
    D)Rupee

     
  2. HQ of Amazon company?
    A)Geneva
    B)Rome
    C)Seattle
    D)Portland

Answers Lists =>>

  1. A
  2. C
  3. A
  4. D
  5. B
  6. B
  7. D
  8. A
  9. C
  10. A
  11. C
  12. D
  13. B
  14. D
  15. C
  16. C
  17. B
Click to Read 30 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 31 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

31 October CA Quiz  2019

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button