Daily Current Affairs Quizs

Current Affairs Quiz 29 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 29 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 29 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 29 October current affairs quiz and 29 October current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 29 October

Current affairs daily gk quiz

1)The ChiefMinister of Odisha state that has started off the social service initiative that has objective to encourage people to protect environment, donate blood for others and welfare in distress ?

a) Odisha MoParivar

b) Odisha MoJeevan

c) Odisha MoParyavaran

d) Odisha MoZimedari

e) None

2) Name of district that has achievement to be first kerosene-free district in Gujarat as per the Ujjwala Yojana?

a) Ahmedabad

b) Vadodara

c) Surat

d) Tapi

e) Gandhinagar

3) The Indian Prime Minister Narendra Modi will begin RuPay card on which country’s tour?

a) Singapore

b) Saudi Arabia

c) Bhutan

d) Bahrain

e) UAE

4) As per Election Rules-1961, disable people could vote via postal ballot at what age ?

a) 80 years

b) 75 years

c) 60 years

d) 85 years

e) 70 years

5) Where the 29th BASIC ministerial meeting for climate change was organized?

a) Brasilia, Brazil

b) Beijing, China

c) Cape Town, South Africa

d) Kolkata, India

e) None

6) Who addressed the 29th BASIC(Brazil,SouthAfrica,India,China) ministerial meet on climate change ?

a) Piyush Goyal

b) Nitin Gadkari

c) Prakash Javadekar

d) Ram Vilas Paswan

e) None of these

7) Name of city that decided to host the 19th IORA Council of Ministers (COM) meeting?

a) New Delhi

b) Abu Dhabi

c) Singapore

d) Bejing

e) Khatmandu

8) Who will give lending support of 6 billion dollars to india every year?

a) IMF

b) World Bank

c) AIIB

d) ADB

e) NDB

9) due to violate norms on frauds classification and notification, which bank has got penalty 35 lakh rupees?

a) IDBI Bank

b) City Union Bank

c) Nainital Bank

d) Tamilnad Mercantile Bank

e) Karnataka Bank

10) Who is made chairperson of the committee thats work is to implement innovations in the sector under a regulatory sandbox approach?

a) M Manohar

b) R Vitala Chari

c) S. Sadagopan

d) K Goutam Kanan

e) L Leelavathi

11) Which company planned to invest 1.08 lakh crore Rupees for establishment of a digital platform subsidiary?

a) Tata Group

b) ITC Limited

c) Reliance Industries

d) Larsen and Toubro

e) None of these

12) Evo Morales iselected as the PresidentTo which nation?

a) Andorra

b) Monaco

c) Bolivia

d) Mozambique

e) Angola

13) P S Sreedharan Pillai will serve as governor of which state?

a) Mizoram

b) Meghalaya

c) Manipur

d) Madhya Pradesh

e) Maharashtra

14) First woman caretaker PrimeMinister of Belgium nation?

a) Sophie Dutordoir

b) Dominique Leroy

c) Marie-Christine Marghem

d) Sophie Wilmes

e) None of these

15) Tell of name of first female mayor in BOGOTA, Colombia?

a) DominiqueLópez

b) Serenia López

c) Maria López

d) Sophie López

e) Claudia López

16) Justice Sharad Arvind Bobde willbe as the which Chief Justice of India.

a) 47th

b) 45th

c) 48th

d) 44th

e) 46th

17)  Governor of Goa.

a) Satya Pal Malik

b) Satyadev Narayan Arya

c) Baby Rani Maurya

d) Kaptan Singh Solanki

e) Draupadi Murmu

18) in terms of strength of student, which city’s school has registered its name in the Guinness World Record?

a) Mathura

b) Lucknow

c) Ayodhya

d) Varanasi

e) Vrindavan

19) Which city has registered its name for  the Guinness World Records with lighting 4,10,000 ‘diyaas’ on the occasion of Diwali festival?

a) Mathura

b) Ayodhya

c) Varanasi

d) Vrindavan

e) None of these

20) name of company that earned DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019?

a) BharatPe

b) PayPal

c) Google Pay

d) PhonePe

e) None of these

21) what is Name the joint exercise that is being held between Indian and France armies , in Mahajan Field FiringRanges in Rajasthan state.

a) Shatrujeet-2019

b) Emerald Mercury-2019

c) Nomadic Elephant-2019

d) Ex Shakti -2019

e) None of these

23)  tell about the theme of the 18th summit of heads of state and govt of the Non-Aligned Movement (NAM) ?

a) “Lasting Peace through Joint Global Governance”

b) “Peace, Sovereignty and Solidarity for Development”

c) “PromotionAndConsolidation of Peace through Respectfor InternationalLaw”

d) “Upholding BandungPrinciples to ensure concerted and adequate response to the challenges of the contemporaryWorld”

e) None

24)  the first Lieutenant (Lt) Governor of Ladakh?

a) Girish Chandra Murmu

b) Satya Pal Malik

c) P S Sreedharan Pillai

d) Radha Krishna Mathur

e) None of these

25) Where is the bilateral ‘Exercise SHAKTI’ taking place between Indian and Frances army  that will startin October?

a) Maharashtra

b) Corsica

c) Rajasthan

d) Normandy

e) Uttar Pradesh

26) a scheme introduced by which city of india, that will give free travel to every women passenger in the city public buses?

a) Chennai

b) Bangalore

c) Coimbatore

d) New Delhi

e) Kolkata

27)  Winner the Zozo Championship, Inzai, Japan?

a) Hideki Matsuyama

b) Im Sung-jae

c) Tiger Woods

d) Rory McIlroy

e) Gary Woodland

28) winner of the MexicanGrandPrix 2019?

a) Charles Leclerc

b) Lewis Hamilton

c) Valtteri Bottas

d) Sebastian Vettel

e) None of these

29) The World Day for Audiovisual Heritage is made every year on which day?

a) October 25

b) October 26

c) October 28

d) October 27

e) October 29

30) The International Animation Day celebrated everyyear on which day?

a) October 26

b) October 27

c) October 28

d) October 25

e) October 29

Answers Lists =>>

  1. A
  2. E
  3. B
  4. A
  5. B
  6. C
  7. B
  8. B
  9. D
  10. C
  11. C
  12. C
  13. A
  14. D
  15. E
  16. A
  17. A
  18. B
  19. B
  20. A
  21. D
  22. D
  23. D
  24. C
  25. D
  26. C
  27. B
  28. D
  29. C
Click to Read 28 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 29 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

29 October CA Quiz  2019

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button