HomeDaily Current Affairs QuizsCurrent Affairs Quiz 25 October 2019

Current Affairs Quiz 25 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 25 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 25 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 25 October current affairs quiz and 25 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 25  October

Current affairs daily gk quiz

1) the United Nations’ World Development Information Day is observed on which Date?

a) 21 October
b) 22 October
c) 23 October
d) 24 October
e) 25 October

2) Which organization established 24 Oct as the World Polio Day to remember birthday Jonas Salk ?

a) United Nations(UN)
b) World Health Organization(WHO)
c) Rotary International
d) United Nations Children’s Fund
e) CARE International

3) Every year, on which day National Ayurveda Day is

a) 21 October
b) 22 October
c) 23 October
d) 24 October
e) 25 October

4) Name of policy that has been given approval from the Cabinet?

a) Environmental policy
b) Fuel Retailing Policy
c) Economy Policy
d) Energy policy
e) None

5) during the RMS (Rabi Marketing Season) 2020-21, which rabi crop had the highest increment in Minimum Support Price(MSP)?

a) Mung bean
b) Legume
c) Chickpea
d) Lentil
e) None

6) The Cabinet Committee of India has approved of which nation proposal in the field of Traditional Systems of Medicine?

a) St. Vincent and the Grenadines
b) St Kitts and Nevis
c) Antigua and Barbuda
d) Anguilla
e) None

7) MoU is between India and Kuwait that is related to which field?

a) Capacity building
b) Financial and audit knowledge base
c) Strengthening the accounting
d) All
e) None

8) The Indian railways has set up a which machine at 42 suburban stations for fast ticketing over Mumbai Suburban Network?

a) AFM
b) UNIMAT-4S
c) 09-3X-DTE
d) ATVM
e) BCM

9) as per Fitch Ratings for 2020-21, what is estimation of GDP growth of India?

a) 6.1%
b) 6.5%
c) 6.7%
d) 6.2%
e) 6.8%

10) to Support Climate Resilient Agriculture for 125,000 Small holder Farmers in Odisha state, India and the World Bank signed a MoU to give support of How much amount ?

a) USD 145 million
b) USD 250 million
c) USD 165 million
d) USD 180 million
e) USD 170 million

11) in which city, The Vijaya Bank Heritage Museum was begun?

a) Bangalore
b) Chennai
c) Kochi
d) Hyderabad
e) Vijayawada

12) Which company has got success in developing the processor named Sycamore?

a) Google
b) Microsoft
c) Intel
d) IBM
e) None

13) from the Institute of Economic Studies (IES), who earned the Udyog Rattan Award 2019 ?

a) Ram Singh
b) Sudhir Singh
c) Mahender Singh
d) Thakur Anup Singh
e) None

14) tell us the name of the Uighur economist, who earned the European Parliament’s Sakharov Prize 2019 for defending China’s Uighur minority over 20 years ?

a) Liu Xiaobo
b) Lutpulla Mutellip
c) Ilham Tohti
d) Xu Zhiyong
e) None

15) new Chairman of the Airports Authority of India (AAI)?

a) Rubina Ali
b) Arvind Singh
c) Anuj Agarwal
d) Arun Kumar
e) Ajay Agarwal

16) New chairman and managing director(MD)of India Tourism Development Corporation (ITDC) Ltd?

a) Ganji Kamala V Rao
b) Kishore Mitra
c) Manmohan Krishna
d) Venugopal Roa
e) G Venkateshwar Rao

17) New the director general of the Bureau of IndianStandards in the Ministryof ConsumerAffairs, Food and PublicDistribution?

a) Pramod Kumar Tiwari
b) Satya Brata Sahu
c) Debashri Mukherjee
d) Amit Yadav
e) Ashish Upadhyay

18) Who has been elected as new(MD)managing director, National Highways and InfrastructureDevelopment Corporation Ltd. under the Ministry of RoadTransport and Highways?

a) K Sanjay Murthy
b) Keshav Kumar Pathak
c) K Moses Chalai
d) Rachna Shah
e) B Srinivas

19) in which city, The Global Bio-India 2019 Summit will be organized?

a) Mumbai
b) NewDelhi
c) Hyderabad
d) Kolkata
e) Ahemadabad

20) in Which nation will host the inaugural expanded 24-team Club World Cup of FIFA 2021?

a) China
b) Spain
c) Qatar
d) United Arab Emirates(UAE)
e) Bhutan

21) name of country that has topped in FIFA (Fédération Internationale de Football Association) rankings?

a) India
b) Brazil
c) Belgium
d) France
e) None

22) What is the position of India according to new the latest FIFA (FédérationInternationale de FootballAssociation) rankings ?

a) 106
b) 105
c) 104
d) 103
e) None

23) Kanya Sumangala Yojana is related to which state of India?

a) Gujarat
b) Bihar
c) Punjab
d) Uttar Pradesh (UP)
e) Andhra Pradesh

24) the 1st kerosene-freedistrict of Gujarat?

a) Jamnagar
b) Junagadh
c) Porbandar
d) Gandhinagar
e) None

Answers Lists =>>

  1. B
  2. C
  3. E
  4. B
  5. D
  6. A
  7. D
  8. D
  9. D
  10. C
  11. A
  12. A
  13. D
  14. C
  15. B
  16. A
  17. A
  18. B
  19. B
  20. A
  21. C
  22. A
  23. D
  24. D
Click to Read 24 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 25 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

25 October CA Quiz  2019
- Advertisment -

Latest Articles