HomeDaily Current Affairs QuizsCurrent Affairs Quiz 24 October 2019

Current Affairs Quiz 24 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 24 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 24 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 24 October current affairs quiz and 24 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 24  October

Current affairs daily gk quiz

1) on which day International Snow Leopard Day is observed?

a) October 20
b) October 21
c) October 22
d) October 23
e) October 24

2) On what day International Stuttering Awareness Day is observed?

a) October 20
b) October 21
c) October 22
d) October 23
e) October 24

3) Every year, United Nations Day is celebrated on what day.  theme for the 2019 of UN day?

a) 24 October and From Commitment to Action.
b) 24 October and Potential in Diversity.
c) 24 October and Freedom First.
d) 24 October and Together for Peace.
e) 24 October and Our Planet. Our Future.

4) What age group of children that is to be covered under the “Indradhanush 2” program?

a) 2 years
b) 5 years
c) 4 years
d) 3 years
e) 6 years

5) Tell us the Name of portal that was started by Data Security Council of India (DSCI) that will be helpful as a Knowledge Repository For Businesses, Startups and Researchers?

a) Tech-Hub
b) TechSagar
c) Parivartan
d) Nirantar
e) TechNetra

6)  theme of “Hunar Haat” exhibhition for the year 2019 and  2020 ?

a) “Innovate: Evolve, Progress: ExploringScience since 40years”
b) “Towards a Common Future”
c) “Ek Bharat Shresth Bharat”
d) “Hear the Future”
e) None

7) New the brand ambassadors of ‘Bharat Ki Laxmi‘ ?

a) Deepika Padukone and Pusarla Venkata(PV) Sindhu
b) Ayushmann Khurrana and Deepika Padukone
c) Deepika Padukone and Ranveer Singh
d) Deepika Padukoneand Anushka Sharma
e) None

8) to raise awareness and speak up against sexual abuse of children, which bollywood actress has been slected by United Nations Children’s Fund (UNICEF) and Union Ministry of Women and Child Development (MWCD)?

a) Ranveer Singh
b) Ayushmann Khurrana
c) Arjun Kapoor
d) Vicky Kaushal
e) Tiger Shroff

9) name of Indian firm which was selected as DJSI World index member for last 10 consecutive years?

a) Infosys
b) Reliance
c) Wipro
d) State Bank of India
e) TCS

10) Name of Company that government decided to merge with Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) ?

a) Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL)
b) Tata Docomo
c) Jio
d) Vodafone Idea
e) None

11) for allotment of spectrum for 4G services to BSNL and MTNL, how much the capital infusion by Government of India, will be?

a) Rs 15,000 Crore
b) Rs 3,674 Crore
c) Rs 25,000 Crore
d) Rs 20,140 Crore
e) Rs 21,246 Crore

12) for payment-related service, tell the name of bank which has signed on MoU with Government e-Marketplace (GeM)?

a) Indian Bank
b) Canara Bank
c) Federal Bank
d) State Bank of India
e) None

13) which indian Armed force will conduct the exercise named as Sindhu Sudarshan in Rajasthan desert that will evaluate the capability of the defence services in an integrated air-land battle ?

a) Indian Navy (IN)
b) Indian Army (IA)
c) Indian Airforce(IA)
d) All
e) None

14) Which nation has got first ranking in the Melbourne Mercer Global Pension Index (MMGPI) 2019?

a) Switzerland
b) Netherlands
c) Iceland
d) Autralia
e) France

15) India has got which position in the Melbourne Mercer Global Pension Index (MMGPI) 2019?

a) 28
b) 29
c) 30
d) 31
e) 32

16) by which organization,after a delay of 2 years, the annual Crime in India Report 2017, has issued ?

a) Central Bureau of Investigation(CBI)
b) Bureau of Police Research and Development (BPRD)
c) National Crime Records Bureau (NCRB)
d) National Investigation Agency(NIA)
e) None

17) According to Crime in India report 2017, Which state has registered its name in terms of maximum number of cases reported ?

a) Uttar Pradesh
b) Haryana
c) Bihar
d) Mahrashtra
e) Punjab

18) According to National Crime Records Bureau (NCRB)’s annual Crime in India Report 2017,tell name of state, which having 56,011 crimes cases against women that is most figures ?

a) Maharashtra
b) Assam
c) Uttar Pradesh
d) Delhi
e) None

19) in which state has encountered with most circulation of false/fake news and rumours cases?

a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Kerala
d) Uttar Pradesh
e) Rajasthan

20) According to the report of Ookla,in india, how much percent of Mean fixed broadband download speeds has increased in last quarters?

a) 12.5%
b) 16.5%
c) 18.5%
d) 20.5%
e) 25%

Answers Lists =>>

  1. D
  2. C
  3. E
  4. A
  5. B
  6. C
  7. A
  8. B
  9. C
  10. A
  11. D
  12. C
  13. B
  14. B
  15. E
  16. C
  17. A
  18. C
  19. A
  20. B
Click to Read 23 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 24 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

24 October CA Quiz  2019
- Advertisment -

Latest Articles