HomeDaily Current Affairs QuizsCurrent Affairs Quiz 23 October 2019

Current Affairs Quiz 23 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 23 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 23 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 23 October current affairs quiz and 23 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 23 October

Current affairs daily gk quiz

1) to inspect industries for pollution, by which has made The E-Inspection mobile App ?

a) Council of Scientific and Industrial Research
b) Central Pollution Control Board
c) NITI Aayog
d) NGT
e) None

2) Which State of Govt has planned that no govt jobs will be provided to those person by Jan 2021 who has more than two children ?

a) Rajasthan
b) Punjab
c) Gujarat
d) Assam
e) Andhra Pradesh

3) IRDAI has fined palenaty of how much money on Cholamandalam MS GIC due to violating health insurance regulations related to payment of commission?

a) Rs. 0.5 crore
b) Rs. 1 crore
c) Rs. 1.5 crore
d) Rs. 2.5 crore
e) Rs. 3 crore

4)  CEO of UIDAI?

a) Anil Kumar Khachi
b) Neeraj Kumar Gupta
c) Pankaj Kumar
d) Jairam Prateep Singh
e) Tuhin Kanta Pandey

5) New secretary of the Department of investment and public asset management (DIPAM)?

a) Anil Kumar Khachi
b) Neeraj Kumar Gupta
c) Jairam Prateep Singh
d) Tuhin Kanta Pandey
e) None

6)  new power secretary , who will take place of Subhash Chander Garg?

a) Anil Kumar Khachi
b) Neeraj Kumar Gupta
c) Jairam Prateep Singh
d) Tuhin Kanta Pandey
e) Sanjeev Nandan Sahai

7) Next Ambassador of India to the Republic of Cabo Verde?

a) Godavarthi Venkata Srinivas
b) Murugadas Mandav
c) Sakuntala Das Kiron
d) Sanjeev Munda
e) None

8) at the Asian Academy Creative Awards ceremony, name of film earned best film from India award in the regional finals ?

a) Gully Boy
b) Bahubali – 2
c) URI
d) 8 Mile
e) Rock On

9) according to the QS India University Rankings 2020, Name of university who achieve first rank for the second consecutive year ?

a) IIT-Bombay
b) Indian Institute of Science, Bengaluru
c) IIT-Delhi
d) University of Hyderabad
e) Jawaharlal Nehru University

10) in which city, the First India-Bangladesh Stakeholders’ meet was taken place?

a) Guwahati, Assam
b) Hyderabad, Telangana
c) Bangalore, Karnataka
d) Chennai, Tamil Nadu
e) Delhi

11) recently ,The AYUSH ministry has signed an MoU or agreement with the which ministry that eill help to provide traditional medicine services?

a) Ministry of Defence<
b) Ministry of Women and Child Development
c) Ministry of Health and Family Welfare
d) Ministry of Human Resource Development
e) Ministry of Civil Aviation

12) in which city, the logo of 2024 Olympic Games unveiled?

a) Paris
b) Berlin
c) Moscow
d) Warsaw
e) Seoul

13) Recently, who  has been chossen an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC)?

a) Graeme Smith
b) Tim May
c) Ricky Pointing
d) Both (a) and (b)
e) Both (b) and (c)

14) for accepting gifts by itsGroups ‘A’ and ‘B’ category employees the Central government set monetary limit ?

a) Rs 3,000
b) Rs 5,000
c) Rs 4,000
d) Rs 2,000
e) Rs 1,000

15) Which state is as most unsafe for women according to the report of NCRB 2017?

a) Uttar Pradesh
b) West Bengal
c) Maharashtra
d) Bihar
e) Gujarat

16)as per the latest report released by NCRB, Which state has ranked first in the list of crimes against women ?

a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Haryana
d) Rajasthan
e) Madhya Pradesh

17) name of Minister who has launched the first national protocol to specify snow leopard population in India?

a) Prakash Javadekar
b) Amit Shah
c) Rajnath Singh
d) Smriti Irani
e) None

18) Which days is known as theNational Police Commemoration Day?

a) October 19
b) October 22
c) October 20
d) October 21
e) October 23

19) to receive and retain gifts from foreign dignitaries, the limit set for government employees has been eliminated by Govt?

a) Rs 1,500
b) Rs 1,000
c) Rs 2,000
d) Rs 500
e) Rs 2,500

20) during the visit of Minister of Petroleum & Natural Gas & Steel-Dharmendra Pradhan to Russia, Which Indian firm will sign a MOU or agreement with Russian National Chamber of Engineers ?

a) Fichtner Consulting Engineers India Private Limited
b) TRC Engineering Private Limited
c) San Engineering Company
d) Enventure Engineering LLP
e) Engineers India Ltd

21) to which nation,  India has started off a travel advisory for Indians traveling ?

a) United States
b) Turkey
c) China
d) Russia
e) Germany

22) Who made arrangements for the International Rail Conference 2019?

a) Confederation of Indian Industry (CII)
b) Indian Railways (IR)
c) All-India Railwaymen’s Federation new (AIRF)
d) Both A and B
e) Both A and C

23) in which city  the Bi-annual Fertilizer Application Awareness Program 2019 was organized in India?

a) Mumbai
b) Kanpur
c) New Delhi
d) Hyderabad
e) Bangalore

24)as the Emperor of which country, Naruhito formally ascended to the throne?

a) Japan
b) Thailand
c) China
d) Austria
e) Turkey

Answers Lists =>>

  1. B
  2. D
  3. B
  4. C
  5. D
  6. E
  7. A
  8. A
  9. A
  10. A
  11. A
  12. A
  13. D
  14. B
  15. A
  16. B
  17. A
  18. D
  19. B
  20. E
  21. D
  22. B
  23. C
  24. A
Click to Read 22 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 22 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

22 October CA Quiz  2019
Current Affairs Quiz 23 October 2019 1
Yashhuuhttps://www.prepareexams.com
I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Latest Articles