Current Affairs Quiz 23 November 2019

0
18

Quiz Current Affairs CA GK Daily 23 November 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 23 November 2019. 23 November 2019 current website GK 2019, current GK English, latest current, current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 23 November 2019 Quiz. Important Current affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  for sbi .  current affairs quiz questions 2020.

Click To Read Current Affairs Of 23 November

Current affairs daily gk quiz

1) under the UDAN scheme, Where is latest airport inaugurated ?

A) Tamil Nadu
B) Karnataka
C) Sikkim
D) Arunachal Pradesh
E) Madhya Pradesh

2) Who will be made the haead of committee that will work to attract more investments in  Petroleum, Chemicals and Petrochemical Investment Regions (PCPIR)?

A) Rajat Bhargava
B) Rajiv Bhargava
C) Amitabh Kant
D) Ramesh Chand
E) Bibey Debroy

3) What is name of a short documentary film was revealed by Union Minister Jal Shakti on Water Conservation? 

A) ‘LAST CALL AT THE OASIS’
B) ‘WATERMARK’
C) ‘TAPPED’
D) ‘SHIKHAR SE PUKAR’
E) ‘SAVE WATER’

4) Where will be The 4-day Northeast festival begun?

A) Kolkata
B) Kohima
C) Dispur
D) Meghalaya
E) Varanasi

5) Which word declared by the Oxford Dictionary as the word of 2019?

A) Toxic
B) Climate Emergency
C) Sustainability
D) Climate Action
E) Extinction

6) New the Deputy CM of Maharashtra?

A) Sharad Pawar
B) Udav Thackrey
C) Ajit Pawar
D) Sanjay Rao
E) Aditya Thackrey

7) New Special Police Observer for Jharkhand assembly polls ?

A) Vinod Zutshi
B) Vivek Dube
C) Aparna Kumar
D) Mrinal Kanti Das
E) Ajay Nayak

8) For 2020, The OECD  has slashed global growth rate from 3% to ? 

A) 2.9%
B) 2.8%
C) 2.5%
D) 2.2%
E) 2.7%

9) Which is 1st robot that to have human-like spine balance technology?

A) KP-bot
B) Divya 1
C) Sona 1.5
D) Cypher
E) Robo-bot

10) to make schools digitalized, Microsoft starts off aK-12 Education transformation Framework?

A) Bangladesh
B) Sri Lanka
C) Nepal
D) Bhutan
E) India

11) for various training programs  tell us the Name of IIM that has inked an MoU with Lal Bahadur Shastri Academy National Academy of Administration (LBSNAA), Mussoorie ?

A) IIM Ahmedabad
B) IIM Ropar
C) IIM Indore
D) IIM Lucknow
E) IIM Kozhikode

12) Name of Indian journalist who was awarded with International Press Freedom Award 2019 awarded by CPJ. ?

A) Arnab Goswami
B) Sudhir Chaudhry
C) Ravish Kumar
D) Neha Dixit
E) Barkha Dutt

13) Global Terrorism Index 2019 data was revealed by which Austrailan institute ?

A) Amnesty International
B) Human Rights Watch
C) Sans Frontiers International
D) SIPRI
E) Institute for Economics & Peace

14) 1st female pilot of Indian Navy who is ready to join operations from 2nd December 2019 ? 

A) Hina Jaiswal
B) Bhawana Kanth
C) Shivangi
D) Aparna Kumar
E) Aarohi Pandit

15) How much money for naval guns for India US will take.?

A) $5 billion
B) $2 billion
C) $1.4 billion
D) $1 billion
E) $3 billion

16) Shaukat Kaifi was a?

A) Director
B) Producer
C) Singer
D) Writer
E) Actor

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of European Union?
    A)Paris
    B)Rome
    C)Geneva
    D)Brussels

     
  2. HQ of Dewan Housing Finance Corporation?
    A)NewDelhi
    B)Pune
    C)Mumbai
    D)Kolkata

answers Lists =>>

  1. b
  2. a
  3. d
  4. e
  5. b
  6. c
  7. d
  8. a
  9. c
  10. e
  11. c
  12. d
  13. e
  14. c
  15. d
  16. e
Click to Read 22 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 23 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, ca quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

23 November ca Quiz  2019.

Click here to Follow us on Facebook