Current Affairs Quiz 22 November 2019

0
17

Quiz Current Affairs CA GK Daily 22 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and Quiz Current Affairs CA GK Daily 22 November 2019 all the exams from the 21 November 2019 current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 22 November 2019 Quiz. Important Current affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 22 November current affairs quiz and 22 November  current affairs quiz questions 2020.

Click To Read Current Affairs Of 22 November

Current affairs daily gk quiz

  1. The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi approved the establishment of the National Institute for Sowa-Rigpa in which place?
    A)Leh
    B)Shimla
    C)Jammu
    D)Surat

     
  2. Recently for which region, Amit Shah begins a special winter-grade diesel?
    A)Leh
    B)Mizoram
    C)Ladakh
    D)Assam

     
  3. Where was Passport Office Passport Seva Kendra (POPSKs) openned?
    A)Ladakh
    B)Leh
    C)Surat
    D)Kartarpur

     
  4. Recently, to operate golden chariot train, which state tourism development corporation has signed a MoU with IRCTC?
    A)Karnataka
    B)Maharashtra
    C)Assam
    D)Sikkim

     
  5. Name of state that joined with IIM-A to curb corruption?
    A)Odisha
    B)Sikkim
    C)Andhra Pradesh
    D)Maharashtra

     
  6. Name of city to install first ‘Third Umpire’ RT-PCR Machines?
    A)Lucknow
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)Kolkata

     
  7. Where, DSEJ has begun special enrollment drive under Aao School Chalein.?
    A)Jammu
    B)Ladakh
    C)Ludhiana
    D)Gangtok

     
  8. In which city, The 2nd edition of South Asia Safety Summit held ?
    A)NewDelhi
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)Lucknow

     
  9. Name of country that is ready to organize 2020 World Conference on Access to Medical Products?
    A)SouthAfrica
    B)Netherlands
    C)India
    D)Pakistan

     
  10. What is the ranking of India in the IMD World Talent Ranking 2019?
    A)55
    B)57
    C)60
    D)59

     
  11. Tell us the name of nation that has tested successfully night-time test-firing of two Prithvi ballistic missiles.?
    A)India
    B)China
    C)Pakistan
    D)Nepal

     
  12. Newly which ship was delivered by Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd (GRSE) to Indian Coast Guard.?
    A)Amrit Kaur
    B)Annie Besant
    C)Vela
    D)Avni Suraksha

     
  13. How much money distributed by Public Sector Banks under the ‘Customer Outreach’ initiative.?
    A)₹2.53 lakh crore

    B)₹2.45 lakh crore
    C)₹3.66 lakh crore
    D)₹4.55 lakh crore

     
  14. Who earned gold madel at WorldCup Finals in Women’s 10m Air Pistol?
    A)Akanksha Jain
    B)Ruhan Kumari
    C)Apurvi Chandela
    D)Manu Bhaker

     
  15. Winner of F1 Brazilian Grand Prix?
    A)Max Versatappen
    B)Lewis Hamilton
    C)Sebastian Vettel
    D)Nico Rosberg

     
  16. New president of Gymnastics Federation of India (GFI)?
    A)Githa Kumari
    B)Ravishankar Singh
    C)Shantikumar Singh
    D)Sudhir Mittal

  17. Name of 1st female as Judge Advocate General officer in Indian Army.?
    A)Sneha Vinayak Ranade
    B)Akanksha Singh
    C)Nivedita Rai
    D)Jyoti Sharma

  18. Name of Nation that hosted The World Bodybuilding and Physique Sports tournament.?
    A)SouthKorea
    B)Netherlands
    C)India
    D)Australia

  19. Name of organisation that was awarded with Golden Peacock Award for Sustainability 2019.?
    A)BHEL
    B)NTPC
    C)BPCL
    D)ONGC

  20. Theme of International Men’s Day ?
    A)Making a Difference for Men and Boys
    B)Positive Male role models
    C)Stop Male suicide
    D)Celebrating men and boys in all their diversity

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of IRCTC?
    A)Lucknow
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)NewDelhi

  2. Currency of Switzerland?
    A)France
    B)Dinar
    C)Rial
    D)Euro

answers Lists =>>

  1. a
  2. c
  3. d
  4. a
  5. c
  6. d
  7. a
  8. a
  9. c
  10. d
  11. a
  12. a
  13. a
  14. d
  15. a
  16. d
  17. d
  18. a
  19. b
  20. a
Click to Read 21 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 22 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, ca quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

22 November ca Quiz  2019 ..