Current Affairs Quiz 21 November 2019

0
15

Quiz Current Affairs CA GK Daily 21 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and Quiz Current Affairs CA GK Daily 21 November 2019 all the exams from the 21 November 2019 current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 21 November 2019 Quiz. Important Current affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 21 November current affairs quiz and 21 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 21 November

Current affairs daily gk quiz

  1. to stop violence against women, UN Women begins an awareness campaign with Which ministry?
    A)Home Ministry
    B)Ministry of Women and Child Development
    C)Ministry of Finance
    D)Ministry of Tribal Affairs

     
  2. As said by Ministry of Home Affairs, that NATGRID will be in operational in which year?
    A)2021
    B)2020
    C)2024
    D)2025

     
  3. The centre decides to set up which world-class institute that will help in providing intense training, research and development and policymaking?
    A)National Defence Academy
    B)National Sports Academy
    C)National Ayush University
    D)National Police University

     
  4. to subject for digitalisation and green transport, Indian Railways will work with which organisation?
    A)OECD
    B)European Union
    C)World Bank
    D)ADB

     
  5. Rythu Mitra app for farmers, by which state?
    A)Telangana
    B)Assam
    C)Maharashtra
    D)Odisha

     
  6. Under Arundhati Yojana, which state plans to give 10 grams gold with no cost to bride by which state govt?
    A)Manipur
    B)Tripura
    C)Bihar
    D)Assam

    View Answer
     
  7. To promote hygiene among women, the name of state that has made necessary to keep sanitary napkins in factories and industries.?
    A)Assam
    B)Uttar Pradesh
    C)Bihar
    D)Telangana

     
  8. On the ocassion of 30th anniversary of the United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC), name of indian state that has collaborated with UNICEF?
    A)Odisha
    B)Telangana
    C)Kerala
    D)Karnataka

    View Answer
     
  9. According to report of National Crime Records Bureau (NCRB), how many farmers suicided in 2016?
    A)11235
    B)10866
    C)11379
    D)12467

     
  10. Tell us the name of city where TrafficInfraTech Expo 8th edition is being held?
    A)Mumbai
    B)Chennai
    C)Kanpur
    D)Pune

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of European Union?
    A)Paris
    B)Rome
    C)Geneva
    D)Brussels

     
  2. HQ of Dewan Housing Finance Corporation?
    A)NewDelhi
    B)Pune
    C)Mumbai
    D)Kolkata

answers Lists =>>

  1. a
  2. B
  3. D
  4. B
  5. a
  6. D
  7. a
  8. a
  9. a
  10. a
Click to Read 20 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 21 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, ca quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

21 November ca Quiz  2019 ..