Current Affairs Quiz 20 November 2019

0
12

Quiz Current Affairs CA GK Daily 20 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and Quiz Current Affairs CA GK Daily 20 November 2019 all the exams from the current website 20 November GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 20 November 2019 Quiz. Important Current affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 20 November current affairs quiz and 20 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 20 November

Current affairs daily gk quiz

  1. recently, The HomeMinistry declares that Census 2021 will be in how many languages?
    A)11
    B)14
    C)21
    D)16

     
  2. Harsh Vardhan begin a campaign that has aim to reduce child mortality due to pneumonia, tell us the name of program?
    A)SHUDH
    B)AIR
    C)SAANS
    D)HAWA

     
  3. Which programm has been begun for better health care services in Jammu and Kashmir under National Health Mission?
    A)Bio-Medical Equipment Waste Management Programme
    B)Janani Suraksha Yojana
    C)National Ayush Mission
    D)Mission Indradhanush

     
  4. Tell us the name of humanoid robot  that will be used by UttarPradesh Modern Rail Coach factory?
    A)Sona 1.5
    B)Sophie 1.0
    C)Mitra 2.0
    D)Rajni 3.0

     
  5. Recently, Election Commission has planned to set up a visiting chair on the inter-disciplinary approach ?
    A)RK Singh

    B)TL Alemethu
    C)MN Mangalam
    D)TN Seshan

     
  6. Name of city where The Sixth National Summit held on Good, Replicable Practices and Innovations in Public Health Care Systems ?
    A)Kochi
    B)New Delhi
    C)Surat
    D)Gandhinagar

     
  7. Where The 4th InternationalCherry Blossom Festival-2019 organized?
    A)Shillong
    B)Pune
    C)Agartala
    D)Dispur

     
  8. Tell the Name of city green tea and white tea recently got geographical indication (GI) tag?
    A)Bengaluru
    B)Kohima
    C)Darjeeling
    D)Dispur

     
  9. Where Indian Army is conducting ‘Sindhu Sudarshan’ exercise?
    A)Gujarat

    B)Rajasthan
    C)Bihar
    D)Karnataka

     
  10. Name of nation that uses Typhoid Conjugate Vaccine (TCV) as 1st nation of world?
    A)Pakistan
    B)USA
    C)India
    D)China

     
  11. India and Russia , are exploring an alternative to the US-dominated SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) payment mechanism which other nation?
    A)China
    B)Thailand
    C)Japan
    D)Pakistan

     
  12. Asian Development Bank will given How much money  for Vijayanagara Channel?
    A)USD 91 million

    B)USD 92 million
    C)USD 95 million
    D)USD 98 million

     
  13. Recently,officially the International Association of Athletics Federations (IAAF) has renamed its name ?
    A)World Athletics
    B)International World Athletics
    C)Association of Athletics
    D)Athletics Association

     
  14. in New Delhi, Winner of women’s Trap Gold in the 63rd National Shooting Championship for shotgun events?
    A)Shreyasi Singh
    B)Apurvi Chandela
    C)Sakshi Singh
    D)Rekha Rajput

     
  15. Laishram Sarita Devi  as AIBA athletes commission’s member .She belongs to which state?
    A)Assam
    B)Nagaland
    C)Manipur
    D)Meghalaya

     
  16. Who was winner of men’s singles title at International Table-Tennis Federation (ITTF) Challenge Indonesia Open-2019 Table-Tennis tournaments in Batam, Indonesia?
    A)Arvind Bhatt
    B)Rohan Singh
    C)Lakshya Sen
    D)Harmeet Desai

     
  17. Who was winner of the Panasonic Open?
    A)Jason Day

    B)Anirban Lahiri
    C)Shubhankar Sharma
    D)Kim Joo Hyung

     
  18. Recently, David Villa retires, he is related to which sports?
    A)Hockey
    B)Tennis
    C)Football
    D)Cricket

     
  19. Name of person who got the Indira Gandhi Prize for making contribution in Peace, Disarmament and Development for 2019?
    A)David Attenborough
    B)Rorry Mclorey
    C)Jane Nicolas
    D)Justin Thomas

     
  20. Name of person who has earned the lifetime achievement award by the IndianCouncil of Medical Research (ICMR) for outstanding achievement in healthcare field?
    A)Kiran Mazumdar Shaw
    B)Indra Nooyi
    C)Aziz Premiji
    D)Rishad Premji

     
  21. When Remembrance for Road Traffic Victims World Day comes?
    A)Nov 20
    B)Nov 19
    C)Nov 18
    D)Nov 17

     
  22. Tell us, Theme of 2019’s World Toilet Day?
    A)Toilets and Jobs
    B)When nature calls
    C)Wastewater
    D)Leaving No One Behind

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication?
    A)Belgium
    B)Thailand
    C)Russia
    D)China

     
  2. Currency of Russia?
    A)Ruble
    B)Euro
    C)Peso
    D)Dollar

     
  3. When was Asian Development Bank set up?
    A)1976
    B)1987
    C)1966
    D)1962

answers Lists =>>

  1. D
  2. C
  3. A
  4. A
  5. D
  6. D
  7. A
  8. C
  9. B
  10. A
  11. a
  12. a
  13. a
  14. a
  15. C
  16. D
  17. D
  18. C
  19. A
  20. A
  21. d
  22. d
Click to Read 19 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 20 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, ca quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

20 November ca Quiz  2019 ..