Current Affairs Quiz 19 November 2019

0
16

Quiz Current Affairs CA GK Daily 19 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and Quiz Current Affairs CA GK Daily 19 November 2019 all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 19 November 2019 Quiz. Important Current affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 19 November current affairs quiz and 19 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 19 November

Current affairs daily gk quiz

  1. Name of minister who begins the Bharatiya Poshan Krishi Kosh (BPKK) with Bill Gates?
    A)Ramesh Pokhiriyal
    B)Narendra Modi
    C)Smriti Irani
    D)Thawarchand Gehlot

     
  2. Which ministry signed MoC with the Bill & Melinda Gates Foundation to get help in getting technical, management and program design support ?
    A)Health Ministry
    B)Ministry of Finance
    C)Ministry of Defence
    D)Home Affairs Ministry

     
  3. Name of state government begins a toll-free number 14500 to submit complaints or irregularities around sand hoarding, pricing and smuggling in state?
    A)Maharashtra
    B)Madhya Pradesh
    C)Andhra Pradesh
    D)Bihar

     
  4. Where first sugar mill og North India, that which will generate ethanol directly from sugarcane was set up?
    A)Kanpur
    B)Gorakhpur
    C)Lucknow
    D)Noida

     
  5. Ministry of Consumer Affairs Food & PD’s study ,Name of city who acheived first spot in the ranking of quality of tap water which was  released by the Bureau of Indian Standards (BIS) ?
    A)Lucknow
    B)Delhi
    C)Chennai
    D)Mumbai

     
  6. Where was begun The 8th International Conference on Agricultural Statistics (ICAS-VIII)?
    A)NewDelhi
    B)Mumbai
    C)Chennai
    D)Lucknow

     
  7. Where The ASEAN DefencMinisters MeetingPlus (ADMM Plus) was taken place?
    A)Bangkok
    B)NewDelhi
    C)Beijing
    D)Tokyo

     
  8. Which nation has successfully tested a training launch of surface-to-surface ballistic missile Shaheen-1?
    A)Afghanistan
    B)Nepal
    C)Pakistan
    D)Israel

     
  9. payment bank plans with ICICI Lombard to get target of deeper insurance penetration?
    A)Fino Payments Bank
    B)Paytm Payments Bank
    C)Airtel Payments Bank
    D)India Post Payments Bank

     
  10. Which nation won the FIFA Under-17 WorldCup trophy title?
    A)Brazil
    B)Mexico
    C)Argentina
    D)India

     
  11. Recently, Name cricket board that handed 1 year ban to Emily Smith due to curruption code?
    A)England

    B)SouthAfrica
    C)Australia
    D)NewZealand

     
  12. new president of Delhi and District Cricket Association (DDCA)?
    A)Rajat Sharma
    B)Ramesh Singh
    C)Rajesh Srivastava
    D)Badar Durrez

     
  13. Recently, Justice SharadArvind Bobde has taken sworn-in as which Indian Chief Justice?
    A)46th
    B)48th
    C)47th
    D)49th

     
  14. Which metro corporation wins 2 awards at Urban Mobility India Conference?
    A)Lucknow
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)Delhi

     
  15. Who earned the Italian Golden Sand Art Award2019?
    A)Ramesh Chaturvedi
    B)J Faulkner
    C)Scorrano Sames
    D)Sudarshan Patnaik

     
  16. Name of actor was awarded with the Akkineni Nageswara Rao National Award 2019?A)Rekha
    B)Sridevi
    C)Disha Patani
    D)Salman Khan

Static GK important Questions 2020

  1. HQ of Association of South East Asian Nations?
    A)Jakarta
    B)Bangkok
    C)NewDelhi
    D)Tokyo

     
  2. HQ of Fino Payments Bank?
    A)Kochi
    B)NewDelhi
    C)Mumbai
    D)Chennai

     
  3. HQ of ICICI Lombard?
    A)Mumbai
    B)Chennai
    C)NewDelhi
    D)Pune

answers Lists =>>

  1. C
  2. A
  3. C
  4. B
  5. D
  6. A
  7. A
  8. C
  9. A
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. D
  15. D
  16. A
Click to Read 18 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 19 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, ca quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

19 November ca Quiz  2019 ..