Current Affairs Quiz 10 November 2019

0
16

Quiz Current Affairs CA GK Daily 10 November 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 10 November 2019 Quiz. Important Current Affairs 2020 quiz , Important Current Affairs 2020 quiz  september month. in this article , we are giving you best 10 November current affairs quiz and 10 November  current affairs quiz questions 2020

Click To Read Current Affairs Of 10 November

Current affairs daily gk quiz

  1. in which state,Prime Minister Narendra Modi did opening the Kartarpur Corridor Integrated Check Post  ?
    A)Andhra Pradesh
    B)WestBengal
    C)Odisha
    D)Punjab

     
  2. the Union Minister for Communications and IT Ravi Shankar Prasad said to establish how many digital villages?
    A)5 lakh
    B)2 lakh
    C)1 lakh
    D)10 lakh

     
  3. to revive stalled housing projects, How much amount was allocated ?
    A)₹25000 cr
    B)₹30000 cr
    C)₹35000 cr
    D)₹45000 cr

     
  4.  how many online applications has been launched by Indian Railways for all-India rollout to give strength IT enablement?
    A)7
    B)4
    C)6
    D)3

     
  5. Which state government launched connect to Andhra’ web portal?
    A)Maharashtra
    B)Odisha
    C)Bihar
    D)Andhra Pradesh

    View Answer
     
  6. As per Report of India Justice,tell us the name of state that got last place in list of India justice league?
    A)Bihar
    B)Odisha
    C)Haryana
    D)Uttar Pradesh

     
  7. The 2-days BIMSTEC  Conclave was organized in which city?
    A)Visakhapatnam
    B)Kochi
    C)Chennai
    D)Mumbai

     
  8. The exercise Samudra Shakti is being participated by India and which other country?
    A)Thailand
    B)Netherlands
    C)Nepal
    D)Indonesia

     
  9.  in which city, The Indian Ocean Rim Association (IORA) meetings was organized?
    A)Kochi
    B)Abu Dhabi
    C)Mumbai
    D)Amsterdam

     
  10. to serve micro, small and medium enterprises, Name of bank who signed a MoU with Muthoot Microfinance ?
    A)Indian Bank
    B)Bank of Baroda
    C)Canara Bank
    D)IDBI Bank

     
  11. How much amount was given to Ghana by Exim Bank?
    A)$15 million
    B)$20 million
    C)$40 million
    D)$30 million

     
  12. Tell the Name of world champion by World Olympic Association that was allowed to use post nominal letters OLY ?
    A)Mary Kom
    B)Apurvi Chandra
    C)NS Viswanathan
    D)Manu Bhaker

     
  13. Name of team that eraned  the overall team Gross Championship in the 23rd AllIndia PoliceGolfTournament 2019?
    A)Ahmedabad Warriors
    B)UP Awadh
    C)Bihar Hammers
    D)Haryana Police

     
  14. Pravind Kumar Jugnauth is selcted as Prime Minister again of which country?
    A)Thailand
    B)Maldives
    C)Mauritius
    D)Myanmar

     
  15. New country manager of Google India?
    A)Nilanjana Singh
    B)Rajan Ananadnan
    C)Chinmay Ananad
    D)Sanjay Gupta

     
  16.  in Dubai, Who was given the prestigious ABLF Global Asian Award?
    A)Indra Nooyi
    B)Kumar Mangalam Birla
    C)Aditya Birla
    D)Aziz Premji

     
  17. the Ex General Secretary of Mohun Bagan club died. tell the Name of him?
    A)Nandan Singh
    B)Anjan Mitra
    C)Sanjay Singh
    D)Ankur Anand

     
  18. Nabaneeta Dev Sen,he was a ?
    A)Author
    B)Sports
    C)Actor
    D)Social Activist

     
  19. theme of 2019 International Day of Radiology?
    A)Radioactivity Substance
    B)Breast Imaging
    C)Emergency Radiology
    D)Sports Imaging

Static GK important Questions 2020

  1. Capital of Indonesia?
    A)Beijing
    B)Jakarta
    C)Seattle
    D)Thimphu

     
  2. HQ of Indian Bank?
    A)Kolkata
    B)NewDelhi
    C)Mumbai
    D)Chennai

Answers Lists =>>

  1. D
  2. C
  3. A
  4. D
  5. D
  6. D
  7. A
  8. D
  9. B
  10. A
  11. D
  12. A
  13. D
  14. C
  15. D
  16. B
  17. B
  18. A
  19. D
Click to Read 9 November Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 10 November quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

10 November CA Quiz  2019