GK Current Question Mix Practice Set 31

The main purpose of this website is to increase the education further, the student will get all the news related to the current news and questions. Daily current affair gk, Students can prepare for the Government Examinations by visiting the Current Affairs (English), Students will get the Current Quotes of all the posts in it. Current gk is available on this website in both Hindi and English. gk current affair 2019

Q 41. किस देश में चुनावो के दोरान 300 लोगो की मृत्यु हो गई ?
Ans. इंडोनेशिया

Q 42. 17 वीं लोकसभा में उत्तर प्रदेश से कुल कितनी महिला mp बनी ?
Ans. 11

Q 43. 17 वीं लोकसभा में पश्चिम बंगाल से कुल कितनी महिला चुनाव जीती?
Ans. 11

Q 44. 10 % EWS भारतीय संविधान को कोनसा संविधान संशोधन है ?
Ans. 103 वां

Q 45. वर्तमान वित्त राज्य मंत्री कौन है ?
Ans. अनुराग ठाकुर

Q 46. भारत के वर्तमान उपराष्ट्रपति कौन है ?
Ans. वैंकया नायडू

Q 47. राजयसभा सदस्य बनने की न्यूनतम उम्र कितनी है ?
Ans. 30 वर्ष

Q 48. 17 वीं लोकसभा में तृणमूल कांग्रेस पार्टी को कुल कितनी सीट मिली है ?
Ans. 22

Q 49. सी आर पाटिल का लोकसभा चुनाव क्षेत्र कोनसा है ?
Ans. नवसारी (गुजरात )

Q 50. चन्द्राणी मुर्मू किस पार्टी से सम्बंदित है ?
Ans. बीजू जनता दल

current gk in English

Q 1. In which country did 300 people died during elections?
Ans, Indonesia

Q 2. How many women MPs were made from Uttar Pradesh in the 17th Lok Sabha?
Ans. 11

Q 3. How many women won from West Bengal in the 17th Lok Sabha?
Ans. 11

Q 4. 10% EWS is the Constitutional Amendment to the Indian Constitution?
Ans. 103th

Q 5. Who is the minister of the current finance minister?
Ans. Anurag Thakur

Q 6. Who is the present Vice President of India?
Ans. Vankya naidu

Q 7. What is the minimum age for becoming a Rajya Sabha member?
Ans. 30 years

Q 8. How many seats have the Trinamool Congress party got in the 17th Lok Sabha?
Ans. 22

Q 9. Which is the parliamentary constituency of CR Patil?
Ans. Navsari (Gujarat)

Q 10. Chandrakumar Murmu is related to which party?
Ans. Biju Janata Dal

यह वेबसाइट मुख्या उद्देश्य है शिक्षा को आगे बढ़ाना बढ़ाना इसमें स्टूडेंट को करंट से जुडी सभी न्यूज़ एंड क्वेश्चन मिल जायेगे। daily current affair gk, स्टूडेंट इस पर आकर गवर्नमेंट परीक्षा की तयारी कर सकता है.Current Affairs (English) ,स्टूडेंट को इसमें सभी पोस्ट के करंट क्वेश्चन मिल जायेगे करंट gk हिंदी एंड इंग्लिश दोनों में इस वेबसाइट पर उपलब्ध है. gk current affair 2019

Leave a Comment