Coding/Decoding Questions Set 1 Reasoning For Upcoming Exams

Contents

Coding Decoding Questions Set 1

Direction(1-5): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language:
‘Priya Hike Moneys’ is written as ‘tn ho ne’,
‘Moneys Ice honeys’ is written as ‘ne om ei’,
‘Hike Socks Priya ’ is written as ‘tn ho lc’
‘Razer Ice Moneys’ is written as ‘om ne te’.

  1. What is the code for ‘Ice Razer’. ? a) om te b) te ho c) tn te d )Can not be determined e) None  
  2. What is the code for ‘Honeys’.? a) lc b) ei c) tn d) Can not determined e) None  
  3. What is the code for ‘Priya ’? a) tn b) lc c) ho d) te e) Can not determined  
  4. What is the code for ‘moneys socks’ ? a) tn ho b) te tn c) ne lc d) ei et e) Can not determined  
  5. What is the code for ‘Hike Stream’? a) ie nt b) ho ne c) tn re d) Can not determined e) None
Direction(6-10): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language:
“Ice rice home summons” is written as “ea em el eu”.
“Pic drove make ice” is written as “ed el et eg”.
“Home pic grow summons” is written as “et ea eu ec”.
“Summons won make space” is written as “ed ey ew ea”.

  1. What is the possible code for “grow way drove”? a) ec em eg b)ep em eg c)ec et el d)ep ec eg e)None  
  2. If “Ice won pic” is coded as “ey el et”, then what will be the code for “Space”? a) ec b)ew c)eg d)el e)None  
  3. What is the code for “Make”? a) ed b)et c)ea d)eu e)None  
  4. What is the word for the code “em” in the given code language? a) ice b)rice c)make d)summons e)None  
  5. If “Summons gift home” written as “eu ea er”, then what will be the code for “gift”? a) eu b)er c)ea d)Can not determined e)None

Answers Coding/Decoding Questions Set 1

Answers List For Coding/Decoding Questions Set 1

  1. A
  2. B
  3. E
  4. C
  5. C
  6. D
  7. B
  8. A
  9. B
  10. B

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Comment